Αφιέρωμα – Οι πιο δυνατοί Sith στην ιστορία του Star Wars Universe
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Category:
Αφιερώματα

Σε αυτό το Αφιέρωμα θα μιλήσουμε για τους πιο ισχυρούς Sith στο σύμπαν του Star Wars, αλλά πρώτα θα πρέπει να ορίσουμε τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο “ισχυρό”. Μερικοί Sith είναι πολύ ισχυροί καθώς δραστηριοποιούνται στο διάστημα έχοντας μοναδικές ικανότητες μαγείας, ενώ άλλοι έχουν απλώς ασκήσει μια μόνιμη επίδραση στο γαλαξία. Έτσι μερικοί Sith είναι πιο ισχυροί από άποψη (Force) Δύναμης από ότι είναι από άποψη επιρροής, ενώ άλλοι έχουν καταφέρει απίστευτα πράγματα, παρά το γεγονός ότι δεν κατέχουν και τόσο τη δύναμη της μαγείας στα χέρια τους. Εμείς θα προσπαθήσουμε να αντλήσουμε και από τους δύο ορισμούς ώστε να δημιουργήσουμε μια λίστα από τους πιο τρομακτικούς Sith Lords στην ιστορία του Star Wars.

Darth Bane

Darth Bane

Ο Darth Bane είναι αυτό που λέμε ο ιδρυτής του σύμπαντος, όταν πρόκειται για τη σκοτεινή πλευρά της Δύναμης και ήταν αυτός που πίστευε ότι η οργανωτική δομή των Sith ήταν βαθύτατα εσφαλμένη. Πριν εμφανιστεί αυτός, οι Sith ήταν λίγο πολύ όπως οι Jedi, από την άποψη ότι υπήρχε μια σειρά από masters και μαθητευόμενους σε όλο το γαλαξία. Ο Darth Bane ωστόσο έθεσε ως στόχο να συμπυκνώσει τον αριθμό των Sith στο γαλαξία σε ένα τελικό δίδυμο. Αυτή η φιλοσοφία ήταν γνωστή ως The Rule of Two (Ο Κανόνας των Δύο).

Freedon Nadd

Freedon Nadd

Ο Freedon Nadd ήταν Jedi τις ημέρες της Old Republic και είχε ταλέντα από άποψη Force πολύ μεγαλύτερα από κάθε συνομήλικό του. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του απέκτησε τρομερό ζήλο για τη δύναμη και την εξουσία του Jedi master του και έτσι τον σκότωσε ενώ παράλληλα παραιτήθηκε από την υπαγωγή του ως Jedi. Ο Nadd ταξίδεψε στην Yavin 4 ώστε να εκπαιδευτεί στους τρόπους του Dark Side από τον Naga Sadow, έναν Sith Lord που ζούσε στην εξορία.

Marka Ragnos

Marka Ragnos

Ο Marka Ragnos ήταν ένας Sith Lord που μεγάλωσε κουρασμένος από την απροθυμία των άλλων Sith να επεκταθούν πέρα από το Korriban. Η βασιλεία του ήταν αμείλικτη και βάναυση, ενώ κατάφερνε να κατατροπώσει οποιονδήποτε εχθρό τολμούσε να πέσει στο δρόμο του, χωρίς ωστόσο να επιτυγχάνει πάντα νίκες μέσω της βίας. Ως master της χειραγώγησης, ο Ragnos έστρεφε τους αντιπάλους του τον έναν εναντία στον άλλον και έτσι κατάφερνε να στρώσει έναν εύκολο δρόμο για τα σχέδια των Sith.

Ο Ragnos έζησε για πάνω από έναν αιώνα, ενώ η ιστορία του δεν τελειώνει με το θάνατό του. Ως φάντασμα Force πλέον έβαλε δύο Sith Lords να παλέψουν μεταξύ τους προκειμένου να καθοριστεί ποιος είναι ο καταλληλότερος και πιο ισχυρός και ο Naga Sadow κέρδισε τη μάχη. Το πνεύμα του Ragnos έμεινε για κάποιο χρονικό διάστημα σε τάφο στο Korriban μέχρι που κάποια στιγμή ένας άλλος Jedi που έγινε Sith, ο Exar Kun, πήρε τον τίτλο του Dark Lord των Sith.

Darth Vitiate

Darth Vitiate

Ο Marka Ragnos αναγνώρισε το δυναμισμό της Force σε αυτό το νέο αγόρι και του έδωσε τον πλανήτη Nathema να τον διοικεί ως δικό του, μαζί με ένα νέο όνομα: Darth Vitiate. Όταν ο Ragnos πέθανε, ο Vitiate επέλεξε να μην εμπλακεί στη μάχη για τη θέση του ως επικεφαλής της Sith αυτοκρατορίας και απλώς περίμενε να εμφανιστεί η τέλεια ευκαιρία ώστε να καταλάβει την εξουσία. Εκείνη η στιγμή έφτασε στο Great Hyperspace War.

Έτσι ο Darth Vitiate κατέλαβε υπό την επιρροή του τα μυαλά πάνω από 8.000 Sith και τους ανάγκασε να λάβουν μέρος σε ένα τελετουργικό 10 ημερών το οποίο τελείωσε με την πλήρη εξάλειψη του πλανήτη Nathema. Τότε βρήκε την ευκαιρία και απορρόφησε την ενέργεια ολόκληρου του πλανήτη, κάτι που τον έκανε αθάνατο και από εκείνο το σημείο δεν ήταν πλέον ο Darth Vitiate, αλλά απλά ο Αυτοκράτορας.

Όταν ένα διοικητικό όργανο της Dark Counsel συνωμότησε για να σκοτώσει τον Αυτοκράτορα, αυτός τους αφάνισε με ένα μόνο χτύπημα. Συνέχισε έτσι να διοικεί τους Sith για 1300 χρόνια, μια βασιλεία απαράμιλλη για το σύμπαν του Star Wars.

Darth Revan

Darth Revan

Ο Darth Revan ξεκίνησε επίσης ως Jedi που στράφηκε αργότερα στη σκοτεινή πλευρά, στην περίπτωση του όμως αυτό έγινε επειδή οι ανώτεροί του αρνήθηκαν να καλύψουν την περιέργειά του για όλες τις πτυχές της Δύναμης (Force). Τελικά αποφοίτησε με το βαθμό του Jedi Knight, σύντομα όμως βρέθηκε σε αντιπαράθεση με το Συμβούλιο των Jedi, όταν αρνήθηκε να προστατεύσει τις ζωές των αθώων Outer Rim που είχαν αιχμαλωτιστεί κατά τους Mandalorian Wars. Παρά τις αντιρρήσεις του Συμβουλίου, ο Revan συνασπίστηκε σε μεγάλες Jedi ομάδες υπεράσπισης καταλήγοντας να είναι ο κύριος λόγος που η Δημοκρατία κέρδισε τον πόλεμο, οδηγούμενος έτσι στη διαφθορά του.

Darth Nihilus

Darth Nihilus

Η Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης μπορεί να θεωρηθεί ως μια αλληγορία για τον εθισμό. Μόλις κάποιος με ευαισθησία στη Δύναμη παίρνει μια γεύση από τη σκοτεινή πλευρά, τότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να γυρίσει πίσω και μάλιστα συχνά καταλήγει να αφιερώσει τη ζωή του σε αυτό. Η ιστορία του Darth Nihilus προσφέρει ένα ζωντανό παράδειγμα αυτής της αρχής αφού όταν βρέθηκε στην έκρηξη ενός σούπερ-όπλου γνωστού ως Mass Shadow Generator – του οποίου η έκρηξη ζητήθηκε από τον Darth Revan και κατέστρεψε τον πλανήτη Malachor V- το σώμα του Nihilus παρέδωσε αφήνοντας του μια ακόρεστη λαχτάρα για την ενέργεια της Δύναμης. Κατέληξε στην ουσία να είναι ένα βαμπίρ Δύναμης.

Darth Plagueis

Darth Plagueis

Ένα από τα κλασικά θέματα των Sith είναι η ακόρεστη δίψα τους για γνώση και αμφισβήτηση, δύο στοιχεία που είναι στην ουσία και αυτά που τους οδηγούν συνήθως στο σκοτάδι. Ο Darth Plagueis δεν ήταν και ο πιο εξειδικευμένος χρήστης της Force, ούτε ήταν ιδιαίτερα δεξιοτέχνης με το lightsaber, ούτε καν μπορεί να θεωρηθεί ως τεράστιος στρατιωτικός ηγέτης. Αντ’ αυτού, ο Plagueis ήταν λόγιος και αν κάτι τέτοιο μπορεί να ειπωθεί για έναν μαθητή της μυστικιστικής ενέργειας, μπορείτε να τον θεωρείτε κάτι σαν επιστήμονα. Ο ίδιος εστίασε τις επιστημονικές του προσπάθειες σε μία μόνο επιδίωξη: Πώς θα καταφέρει να χειριστεί τη Δύναμη με τέτοιο τρόπο που θα του επέτρεπε να ζήσει για πάντα ή ακόμα και ενδεχομένως να μπορούσε να φέρει τους νεκρούς πίσω στη ζωή.

Darth Vader

Darth Vader

Πριν γίνει Darth Vader, ο Anakin Skywalker ήταν ένας Jedi μαθητευόμενος μέχρι που η αγάπη του για τη Βασίλισσα Amidala χρησιμοποιήθηκε από το κακό Sheev Palpatine, γνωστό και ως Darth Sidious και τον έστριψε στην σκοτεινή πλευρά. Ο Sidious δηλητηρίασε το μυαλό του Anakin καταφέρνοντας έτσι να τον στρέψει ενάντια σε ότι προσπαθούσε να εξασφαλίσει η Βασίλισσα Amidala. Το κακό ήταν τόσο μεγάλο μέσα του που στράφηκε μέχρι και ενάντια στον Jedi Δάσκαλο του, τον θρυλικό Obi-Wan Kenobi. Αν και ο Vader ποτέ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του ως Sith, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να καταφέρει ο Palpatine να γίνει Αυτοκράτορας. Ενώ λοιπόν ο Palpatine διέπεται ανελέητα από την ασφάλεια του θρόνου του, ο υπηρέτης-μαθητευόμενος του Darth Vader, έκανε τη βρώμικη δουλειά σε όλο τον γαλαξία.

Darth Sidious

Darth Sidious

Η άνοδος του Darth Sidious στην εξουσία δεν μπορεί να θεωρηθεί τίποτε άλλο παρά μια μαεστρία του μεγαλύτερου στρατηγικού νου σε όλες τις ιστορίες του Star Wars. Λαμβάνοντας ένα σημείωμα από τον master του, Darth Plagueis (τον οποίο ο Sidious σκότωσε λόγω του Κανόνα των Δύο) ο Sidious έκρυψε τις πραγματικές του προθέσεις και εκπροσώπησε ως Γερουσιαστής τους πολίτες τoy Naboo. Κανείς δεν είχε καταλάβει τις κακόβουλες σκέψεις του και όταν αυτό τελικά έγινε ήταν πλέον πολύ αργά.

Ως Palpatine πλέον ο Sidious ζήτησε παράνομα τη δημιουργία των Κλώνων, μέσω της οποίας κατάφερε τελικά να συγκεντρώσει τεράστια πολιτική εξουσία και να στεφθεί ως παντοδύναμος αυτοκράτορας του γαλαξία. Το σχέδιο του ολοκληρώθηκε με την τελική φάση, μια εντολή παραγγελίας στους κλώνους στρατιώτες να εξολοθρεύσουν όλους τους Jedi. Μονομιάς λοιπόν ο Palpatine κατάφερε αυτό που κάθε Sith ονειρευόταν, να αφανιστούν οι Jedi με τον ίδιο τρόπο που οι Jedi είχαν αφανίσει τους Sith αμέτρητες φορές στη διάρκεια χιλιάδων ετών.