Αφιέρωμα – Horror ταινίες που αναμένουμε
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Category:
Αφιερώματα

Το κοινό πηγαίνει στον κινηματογράφο για να ζήσει τις συγκινήσεις, τα ρίγη και γενικά όλα εκείνα τα συναισθήματα που τα διάφορα είδη ταινιών προκαλούν και μάλιστα ένα από αυτά που καταφέρνει σταθερά να ενθουσιάζει το κοινό είναι οι Horror ταινίες. Από ψυχολογικά θρίλερ, σε φαντάσματα, ανατριχιαστικούς κλόουν και τέρατα, αυτές οι ταινίες έχουν παραμείνει μια σταθερά στην μεγάλη οθόνη κατά τη διάρκεια των ετών προσελκύοντας το κοινό.

Κάπως έτσι λοιπόν και οι κινηματογραφιστές έχουν αρχίσει να επενδύουν πολλά σε αυτού του είδους τις ταινίες και μάλιστα εξελίσσοντας μία ιδέα σε ολόκληρα franshise ταινιών. Το μέλλον επιφυλάσσει πολλά sequels/prequels ήδη γνωστών ταινιών τρόμου και για αυτό καλό είναι να πάρετε μια μικρή γεύση για το τι ακριβώς να περιμένετε!

Halloween

Ηaloween

Συχνά θεωρείται το πρώτο πραγματικό franchise που περιέχει την καλύτερη εκδοχή serial killer μανιακού. Ο Rob Zombie το 2007 ξεκίνησε το reboot της σειράς ταινιών του 1978, πηγαίνοντας μάλιστα την ιστορία ένα βήμα παρακάτω στο Halloween II του 2009. Έκτοτε δεν είχαμε κάποιο νέο για πιθανή συνέχεια της ταινίας μέχρι που σχετικά πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι το στούντιο θα αξιοποιήσει τον John Carpenter ως παραγωγό προκειμένου να παράξει μία ακόμα ταινία στο εγγύς μέλλον. Το επικείμενο reboot/sequel δεν διαθέτει ακόμη ούτε σενάριο, ούτε σκηνοθέτη, ούτε βέβαια κάποια πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά παρόλα αυτά περιμένουμε να δούμε τον Michael Myers να βγαίνει και να σφάζει όποιον βρεθεί στο δρόμο του, μέσα στα επόμενα χρόνια.

Friday The 13th

Friday The 13th

Από όλα τα μεγάλα franchises που αναμένουμε να δούμε πολύ σύντομα στους κινηματογράφους είναι η ταινία Friday The 13th. Παρά το γεγονός ότι η επόμενη ταινία είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2017, πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η κυκλοφορία της θα καθυστερήσει και έτσι το Friday The 13th πάει για τις 13 Οκτωβρίου 2017. Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για την επικείμενη ταινία τρόμου, αλλά όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα ο σκηνοθέτης Breck Eisner θα επικεντρωθεί στην παράξενη καταγωγή του Jason, καθώς και στη σχέση του με τον πατέρα του. Διαβάστε περισσότερα για την αναμενόμενη ταινία, εδώ!

Saw

Saw

Παρά το γεγονός ότι το franchise Saw συχνά χαρακτηρίζεται ως μία άρρωστη ταινία που έχει παρατραβήξει, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι αποτελεί μια από τις πιο καλοφτιαγμένες ιστορίες του είδους. Μετά από μια εξαετή παύση από την μεγάλη οθόνη, η ιστορία του Jigsaw και των διεστραμμένων παιχνιδιών του επιστρέφει σύντομα με ένα ακόμα sequel της ταινίας που αυτή τη φορά ακούει στον τίτλο Saw: Legacy. Η ταινία φθάνει στους κινηματογράφους τον επόμενο φθινόπωρο και πιο συγκεκριμένα στις 27 Οκτωβρίου 2017, κάνοντας τους φανατικούς του είδους να περιμένουν πώς και πώς να δουν τι άλλο θα σκαρφιστούν να κάνουν.

Nightmare On Elm Street

Nightmare On Elm Street

Η θρυλική ταινία τρόμου υπήρξε στον πάγο από το ανιαρό reboot του 2010. Σήμερα ωστόσο αν και στην ουσία δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο επίσημο σχέδιο για τη συνέχεια της ταινίας ‘Ο Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες’, ο Robert Englund έχει κατά καιρούς δηλώσει την επιθυμία του να φέρει το franchise πίσω με ένα ακόμη πιο δραματικό τρόπο. Το όραμά του για ένα μελλοντικό sequel του franchise περιστρέφεται γύρω από την υποκειμενικότητα του φόβου και πώς τα παιδιά του Elm Street παραμένουν στοιχειωμένα από τη δική τους συγκεκριμένη εκδοχή του Freddy. Αυτή είναι μια ιστορία που σίγουρα δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και έτσι αποφασίσαμε να το εντάξουμε σε αυτή τη λίστα.

Amityville Horror

Amityville Horror

Λίγες ταινίες που πραγματεύονται παραφυσικά γεγονότα έχουν εδραιωθεί στο χώρο του σινεμά όσο έχει η θρυλική περίπτωση του Amityville και η όλο και αυξανόμενη φήμη των Ed και Lorraine Warren, οι οποίοι εμφανίστηκαν στο θρίλερ Conjuring μόνο και μόνο για να ενισχύσουν αυτή την διαπίστωση. Ενώ έχει προκαλέσει την έμπνευση για σχεδόν 17 ταινίες κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, η ταινία Amityville Horror δεν έχει εμφανιστεί καθόλου τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά αυτό φαίνεται να αλλάζει καθώς η ταινία θα επιστρέψει σύντομα στην μεγάλη οθόνη με το Amityville: The Awakening, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 6 Ιανουαρίου 2017. Διαβάστε περισσότερα για τη ταινία εδώ!

The Texas Chainsaw Massacre

the-texas-chainsaw-massacre

Μπορεί τα χρόνια μετά την αρχική ταινία Texas Chainsaw Massacre, ο μανιακός δολοφόνος να είχε πάρει την κάτω βόλτα σε ότι ταινία sequel, prequel ή reboot και αν κυκλοφόρησε, ωστόσο οι συντελεστές του franshise έχουν την πεποίθηση ότι αυτό μπορεί πολύ σύντομα να αλλάξει με την επόμενη ταινία του franchise Texas Chainsaw η οποία έχει τον εύστοχο τίτλο, Leatherface. Μία ολοκαίνουρια ιστορία για την προέλευση του ψυχάκια-μανιακού Leatherface έχει ήδη ολοκληρωθεί από την παραγωγή και μάλιστα έχει πλαισιωθεί από ένα ιδιαίτερο καστ που συμπεριλαμβάνει τους Stephen Dorff, Lili Taylor και Finn Jones. Βέβαια ακόμα και αν η ταινία έχει ολοκληρωθεί, δεν έχουμε νέα σχετικά με την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Child’s Play

childs-play

Μοιάζει πολύ με την ταινία Evil Dead, μόνο που το Child’s Play έχει αποδειχθεί αγαπητό μετά την πάροδο των ετών για την προθυμία του να αγκαλιάσει τη δική του οπτική απέναντι σε αυτό που αποκαλούμε θρίλερ, καθώς και την ικανότητά του να βουτήξει ορμητικά στη σφαίρα της αυτο-επίγνωσης απέναντι στα κωμικά στοιχεία της ταινίας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σταματήσει να προκαλεί τον τρόμο σε όσους το βλέπουν. Έτσι φαίνεται ότι το franchise της ταινίας Chucky θα βρει σύντομα το δρόμο προς την μεγάλη οθόνη, προκειμένου να μας εξιστορήσει ακόμα μία τρομακτική ιστορία. Η έβδομη ταινία της σειράς Child’s Play (ή αλλιώς Chucky 7) θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους κάποια στιγμή το 2017, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε ακριβώς ποια θα είναι αυτή η στιγμή.