Πώς θα έπρεπε να είναι οι χαρακτήρες, βάσει των comics
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Category:
Gossipakias
Tag:

Από ότι φαίνεται το 2016 έχει οριστεί να είναι η χρονιά που οι ταινίες, οι οποίες βασίζονται σε κόμικς, έχουν κάνει το καλύτερο δυνατό τους στην αναπαράσταση των κοστουμιών των ηρώων. Από την εκπληκτικά ίδια στολή του Deadpool, ως και αυτές των Black Panther και Spider-Man στο Captain America: Civil War, φαίνεται ότι η δουλειά που έχει γίνει είναι εκπληκτική. Παρόλα αυτά, όσα credits και αν δίνουμε σε ορισμένες στολές, είναι και κάποιοι άλλοι χαρακτήρες, η παρουσίαση των οποίων έχει γίνει αρκετά λάθος και απλά δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι ακόμα.

Comics Vs Movies

Μερικές φορές το να αγνοήσει ένα στούντιο τα πρωτότυπα σχέδια των χαρακτήρων, όπως αυτά έχουν οριστεί στα comics, φαντάζει ως μία αρκετά έξυπνη απόφαση που παίρνεται επίτηδες, ενώ άλλες φορές η ακριβής παρουσίασή τους είναι τόσο δύσκολη, που αναγκάζονται να προβούν σε κινηματογραφικές αλλαγές, χάρη του “ρεαλισμού”. Εδώ μαζέψαμε μερικά μόνο από τα πολλά παραδείγματα στολών, που άλλαξαν αρκετά στο βωμό της κινηματογραφικής τους καριέρας.

Wolverine

Wolverine

Wolverine

Όταν ο Hugh Jackman πήρε για πρώτη φορά το ρόλο του Wolverine στο X-Men του 2000, ήταν αρκετά εντυπωσιακό το γεγονός ότι κατάφερε να συλλάβει με απόλυτη ακρίβεια τον χαρακτήρα του ήρωα αυτού. Παρά ωστόσο το γεγονός ότι οι οπαδοί έχουν αγαπήσει αυτή την έκδοση του Wolverine για πάνω από μια δεκαετία, στην πραγματικότητα ποτέ δεν καταφέραμε να τον δούμε όπως παρουσιάζεται στο comics.

Vibe

Vibe

Vibe

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους παραγωγούς του Flash που δεν κατάφεραν να αποδώσουν τον χαρακτήρα αυτό, όπως είναι στο κόμικς, για τον πολύ απλό λόγο ότι ο Cisco Ramon, γνωστός και ως Vibe, εξακολουθεί να ανακαλύπτει τις δυνάμεις του, χωρίς να έχει μπει στην ουσία μέσα στον αγωνιστικό χώρο για την καταπολέμηση του εγκλήματος ως ολοκληρωμένος superhero. Παράλληλα βέβαια η στολή του Vibe βάσει του comics φαντάζει αρκετά γελοία με αυτό το κόκκινο μαντήλι στο λαιμό και αυτή την τόσο ανοιχτή σε σχήμα ‘V’ μπλούζα. Έτσι η συγκεκριμένη κακή αποτύπωση της στολής, είναι ίσως και από τις λίγες επιλογές, για τις οποίες χαιρόμαστε πάρα πολύ που έγιναν!

Hawkeye

Hawkeye

Hawkeye

Χμ, και αυτό είναι το δεύτερο παράδειγμα που δίνω απόλυτο δίκιο στην επιλογή των συντελεστών να ξεφύγουν εντελώς στον σχεδιασμό της στολής αυτού του χαρακτήρα. Σίγουρα μπορεί όλο αυτό το μωβ στην στολή του Hawkeye, να φαντάζει ιδιαίτερα φανταχτερό στην σελίδα ενός κόμικς, αλλά για την μεγάλη οθόνη είναι εντελώ ακατάλληλο και γελοίο.

Superman

Superman

Superman

Πολλοί από αυτούς που δεν είναι ιδιαίτερα φαν του Superman, έχουν επισημάνει κατά καιρούς ότι χρειάζεται επειγόντως μία αλλαγή η στολή του μεγάλου αυτού ήρωα. Η κίτρινη ζώνη, η οποία στην ουσία δεν κρατάει τίποτα, το κόκκινο εσώρουχο από πάνω και το μπλε –δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω- κολάν/μπλούζα είναι σίγουρα μια πολύ απλά σχεδιασμένη στολή. Μάλιστα με αυτή τη στολή ο Christopher Reeve κατάφερε να κάνει τον Superman να φαντάζει εξαιρετικός στην ταινία του 1978, καθώς και στις επόμενες τρεις συνέχειες που ακολούθησαν. Αυτό ήταν αδιαμφησβήτητα η απόδειξη ότι δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να αλλάξουν το κοστούμι του Superman, μέχρι που ο Zack Snyder επέμεινε να αποδώσει τη ζώνη του Σούπερμαν με ακόμα πιο περίεργο τρόπο και να προσθέσει παράλληλα μια υφή ψαριού στην στολή (;) για το Man of Steel του 2013. Ε, Snyder, απαιτούμε πίσω το σωβρακάκι του!!

Deadpool

Deadpool

Deadpool

Πόσα αρνητικά σχόλια είχαν γίνει για την χείριστη εικόνα του Deadpool, από τους παραγωγούς του X-Men Origins: Wolverine. Του αφαίρεσαν εντελώς το κοστούμι, του έκλεισαν το στόμα και του έδωσαν όλες τις μεταλλαγμένες δυνάμεις που θα μπορούσε να πάρει ένας χαρακτήρας. Ευτυχώς βέβαια τα καλά νέα είναι ότι το Deadpool του 2016 άνοιξε το δρόμο και αντικατέστησε την φήμη του χαρακτήρα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Punisher

Punisher

Punisher

Ενώ δεν πρόκειται για καμιά ιδιαίτερη στολή, που όλοι θα έπρεπε να θυμόμασταν, η στολή του Punisher είχε ένα μοναδικό ξεχωριστό στοιχείο που την χαρακτήριζε και αυτό ήταν το μεγάλο άσπρο κρανίο πάνω στην μπλούζα! Όταν όμως ο Dolph Lundgren έπαιξε τον ρόλο του Punisher στην ταινία του 1989, μαντέψτε τι από όλα αποφάσισαν να παραλείψουν οι συντελεστές της ταινίας. Το μεγάλο άσπρο κρανίο, φυσικά!

Mystique

Mystique

Mystique

Οι παραγωγοί της ταινίας X-Men του 2000, έκαναν κάποιες σημαντικές επιλογές, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι η ομάδα των μεταλλαγμένων θα έβγαινε αρκετά ρεαλιστικά στην οθόνη. Αυτό σήμαινε τον περιορισμό των έντονων χρωμάτων στα κοστούμια των υπερηρώων και η αντικατάσταση τους με μαύρο δέρμα. Το κατά πόσο αυτό ήταν θετικό ή όχι, παραμένει ακόμα και σήμερα ένα αρκετά αμφιλεγόμενο ζήτημα. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επιλογή του σκηνοθέτης Bryan Singer να αλλάξει την εμφάνιση της Mystique, αποτελεί μία από τις πιο λανθασμένες προσαρμογές στην ιστορία. Για κάποιο λόγο, ο Singer επέμεινε στο να καλύψει όλο το σώμα της με υφή σαύρας και να την αφήσει να τριγυρνάει γυμνή από εδώ και από εκεί, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία τέτοια εκδοχή στα κόμικς. Ακόμα και έτσι όμως, η στολή φαίνεται να πέρασε από ταινία σε ταινία, από ηθοποιό σε ηθοποιό και τώρα ποια να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τηλεοπτικής προβολής της Mystique.