Batman vs Superman – Οι εντυπώσεις μας!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 1.00 out of 10)
Loading...
Category:
Κριτικές
Release date:
24 Μαρτίου 2016
IMDb:
7,9

Batman vs Superman ! Η ταινία που όλοι περιμέναμε είναι πλέον εδώ!! Μία υπερπαραγωγή που ειδικότερα για τους φίλους του είδους…αργούσε και όλο αργούσε..

Όταν τελικά φτάνει με το καλό…και ενώ παρακολουθούμε μία 2ώρη σούπερ ηρωική λάσπη…εε συγνώμη μάχη συνειδητοποιούμε ότι κάτι πραγματικά είναι λάθος και δε πάει καλά..και δεν αναφέρομαι στo τέρας που ξεπηδάει από το πουθενά.

Η πραγματική ονομασία της ταινίας θα έπρεπε να ήταν Batman vs Superman εναντίον του κοινού,επειδή η πραγματική  μάχη δεν είναι αυτοί των ηρώων με τις μπέρτες, αλλά των καλά καθούμενων με τα ποπκορν ανα χείρας cinefil που χυθήκανε στις καρέκλες των κινηματογράφων.

Αυτό συμβαίνει, όταν μία παραγωγή,στην συγκεκριμένη περίπτωση η Warner Bros, είναι τόσο απεγνωσμένη να γυρίσει ένα franchise της DC comics,μιμούμενη τις ταίνιες της Marvel studios (έχει πλουτίσει από τις ομώνυμες ταινίες), ρίχνει τα πάντα όλα μέσα σε μία κατσαρόλα και προσπαθεί να μαγειρέψει το gourmet φαγητό,αλλά το μετανιώνει και κάνει ομελέτα με αβγά χαλασμένα.

Batman vs Superman

Ο Zack Snyder είναι ένας  ικανός σκηνοθέτης ,με τεράστιο έργο και εμπειρία ,μπορεί να κατευθύνει απίστευτες εικόνες (βλέπε 300, Dawn of the Dead), αλλά επίσης έχει μεγάλο ταλέντο στην ομαλή ενσωμάτωση πολλαπλών πρωταγωνιστών σε ένα έργο δίνοντας τους πολύ καλό αφηγηματικό χαρακτήρα (βλέπε Watchmen).Είναι κατανοητό.

Αυτό που είναι επίσης κατανοητό,είναι πως έχασε την επαφή-πρόσφυση σε αυτή τη ταινία!! Είναι αποδεκτό από όλους σχεδόν!

Το σενάριο των Chris Terrio και David S. Goyer που είναι αρκετά νέοι και άπειροι,φάνηκε λίγο, το πρωταγωνιστικό cast κράτησε λίγο το επίπεδο ψηλά μπορώ να ομολογήσω.

Ο Ben Affleck είναι σωματώδης και μελαγχολικός Batman, η Gal Gadot συναρπαστική Wonder Woman,συνεχίζοντας παράλληλα τον Henry Cavill ώς Superman. (νεοεισερχόμενη φυσιογνωμία περιλαμβάνει τον Jesse Eisenberg ως Lex Luthor, πιο αντιπαθητικό παρά απειλητικό κακό.)

Ο Snyder και οι συν-συνωμότες του ρίξανε στο τραπέζι μία καλή ιδέα για σενάριο. Ο ορισμός του τίτλου, αιτιολογείται αρχίζοντας από την οργή και την αγωνία του Μπάτμαν για τον μεγάλο αριθμό των νεκρών που προκαλείται από τη μάχη του Σούπερμαν με το Στρατηγό Zod στο τέλος του Man of Steel. Το έργο δίνει μία τροφή (ένα δείγμα) για στοχασμό, μελετώντας  πτυχές-σκέψεις για θεότητες και διαβόλους και καταλήγει στο ρητό πως «κανείς δεν μένει καλός σε αυτόν τον κόσμο.”

Batman vs Superman

Σε γενικές γραμμές λείπει βάθος από τη ταινία! Το πιο βασικό όμως που στερείται είναι το λευκό απαλό χρώμα,έτσι για να φωτίσει λίγο τη κατάσταση…θα μου πεις Batman+Gotham+Snyder = Πιο black πεθαίνεις, αλλά θα μπορούσε να το ελαφρύνει λιγάκι αποφεύγοντας την τόσο βαριά τεχνολογική υπερβολή ,συμπεριλαμβάνοντας εικόνα + ήχο.

Έπίσης, Κύριε των δυνάμεων, σε όλο το έργο μέτρησα μία ολόκληση χιουμοριστική ατάκα, που εκτός των άλλων είναι και αυτή που έπαιξε και στο trailer.Ας ελπίσουμε ότι κρατάνε τα γέλια τους για τις επόμενες ταινίες.

Αγαπάμε DC ,αγαπάμε Snyder αλλά πιστεύω πως αν δεν αλλάξει βασικά πράγματα στα επόμενα έργα,θα κλάψουνε μανούλες.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη ταινία Batman vs Superman εδώ !!!